Home > News > Kritiek op optreden politie en ME bij derby
News

Kritiek op optreden politie en ME bij derby

Het optreden van de ME en politie rondom de voetbalderby Fortuna Sittard-MVV heeft vrijdagavond voor stevige commotie en discussie gezorgd. Na het duel greep de bereden politie en ME in bij ongeregeldheden in het kamp van de Fortuna-supporters. Volgens ooggetuigen was de wijze waarop werd opgetreden echter nodeloos hard en onredelijk en is er overdreven door de ME gereageerd.

Mensen die niet voldoende snel doorliepen kregen een por met de wapenstok in de rug. Tijdens de charges ontstond er angst, paniek en vertwijfeling onder met name ouderen en ouders met kinderen. ,,Eerst word je gedwongen in een groep te staan wachten en daarna sturen ze er politiepaarden doorheen. Onbegrijpelijk”, reageren mensen op de website van het Fortunasupporterscollectief. ,,Deze actie leverde in iedere geval al twee gewonden op die naar de eerste hulp moesten, twee 12 jarige meisjes.”

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen heeft de politiechef gevraagd voor een diepgravend onderzoek naar de gebeurtenissen vrijdagavond. Ook moet duidelijk worden wat de aanleiding is geweest om in te grijpen en welke afwegingen daarbij door politie en ME zijn gemaakt. Bij de gemeente zijn er zaterdag meerdere klachten over het harde en soms zeer hardhandige optreden van de politie en ME binnengekomen.

“Die klachten en signalen nemen we zeer serieus”, aldus de burgemeester. Zelf kon hij echter niet inschatten of het optreden van politie en ME excessief is geweest. Dat moet het nader onderzoek komende week uitwijzen.

Bron: Limburger.nl

Leave a Reply