Home > News > Massale vechtpartij bij ESA B2 – SCH B1
News

Massale vechtpartij bij ESA B2 – SCH B1

De jeugdvoetbalwedstrijd tussen de B-junioren van ESA en SCH uit Nijmegen is zaterdagmiddag direct na afloop ontaard in een massale vechtpartij. Kort na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd, die in 4-4 eindigde, sloeg de vlam in de pan op sportcentrum Rijkerswoerd in Arnhem.

Over en weer werden rake klappen uitgedeeld door spelers en toeschouwers, die vooral bestonden uit ouders. ESA-voorzitter Jaap Breur arriveerde pas na afloop van de vechtpartij op het sportcentrum. ,,En toen was de rust teruggekeerd”, vertelde Breur. ,,Mede omdat er vier politieagenten waren opgetrommeld.”

De voorzitter sprak direkt met getuigen van de vechtpartij om een beeld te krijgen van de trieste gebeurtenissen op het sportpark. Een discriminerende opmerking van een voetballer van SCH aan het adres van een donkere ESA-speler, gevolgd door een handgemeen, was volgens Breur de oorzaak van het massale geweld. De politie verrichtte geen arrestaties. Ook raakte niemand wonder boven wonder gewond. De ESA-voorzitter roept komende dinsdag alle spelers van het B2-elftal en de begeleiding op het matje om een helder beeld te krijgen van de gebeurtenissen.

Bron: Gelderlander

Leave a Reply