Home > News > Tottenham-fan gearresteerd na gebruik ‘joden’
News

Tottenham-fan gearresteerd na gebruik ‘joden’

De Londense politie heeft zondag voor het eerst een fan van Tottenham gearresteerd wegens het gebruik van de geuzennaam ‘Yid’, in het Nederlands ‘jood’. De arrestatie wordt bevestigd tegenover de Daily Mail.


De supporter werd gearresteerd tijdens de rustperiode van de wedstrijd tegen West Ham United, die met 0-3 werd verloren. Duizenden fans van de Spurs, die zich ook wel de Yid Army noemen, hadden hun ongenoegen over het verbod van de term al uitgesproken.

In het stadion werd nogmaals aangekondigd dat er op de tribunes geen ruimte was voor racisme en aanstootgevend taalgebruik. “Supporters die zich schuldig maken aan dergelijk gedrag moeten weten dat ze een misdrijf plegen en daarom gewaarschuwd of zelfs gearresteerd kunnen worden”, zei inspecteur Mick Johnson voorafgaand aan de wedstrijd.

De FA waarschuwde half september al de geuzennaam niet meer te willen horen. “We leggen ons er op toe om discriminatie in alle vormen uit te bannen, en daar hoort ook antisemitisme bij. Op de velden is er geen plek voor het J-woord”, verklaarde secretaris Alex Horne toen.

Bron: FC Update

Leave a Reply