Home > News > Ajacieden redden conducteur
News

Ajacieden redden conducteur

De 57-jarige hoofdconducteur uit Hengelo die werd mishandeld op station Weesp, is daarbij uit zijn benarde positie gered door enkele Ajax-supporters. De man werd zondag vlak voor de wedstrijd Ajax – FC Utrecht bespuugd en geslagen. Ajax-supporters lieten zich van hun beste kant zien door de conducteur te hulp te schieten, waarna de 19-jarige dader in de kraag kon worden gevat.


Zwartrijden
Volgens Roel Berghuis, bestuurder FNV Spoor, wordt het geweld tegen NS-personeel steeds harder. “De hoofdoorzaak van het geweld is zwartrijden, maar ook zijn er regelmatig confrontaties met zwervers en verwarde mensen”, zegt Berghuis. “Ik hoor het NS-personeel ook steeds meer klagen over het feit dat de politie niet komt opdagen. Gelukkig was dat hier niet het geval, mede door de bijstand van de Ajax-supporters.”

De opgepakte man reed samen met zijn vriendin zonder geldig kaartje. Toen dit werd ontdekt, werd hem gevraagd om op station Weesp alsnog een kaartje te kopen. Toen hij dat weigerde, werd hij de trein uitgezet. Zijn vriendin begon zich er toen mee te bemoeien en ineens verschrikkelijk te schreeuwen. De man keerde om en mishandelde de conducteur. Volgens de politie heeft de 19-jarige verdachte geen vaste woon- of verblijfplaats.

Aangifte
Een woordvoerster van de NS zegt dat de conducteur aangifte heeft gedaan en dat twee reizigers een verklaring hebben afgelegd. “De conducteur heeft blauwe plekken, maar is vooral erg geschrokken. Hij is thuis en niet in staat om te werken”, zegt de woordvoerster. “Geweld tegen ons personeel valt niet te tolereren. We doen er alles aan om het tegen te gaan. Maar helaas moeten we constateren dat het geweld ook een maatschappelijk verschijnsel is.”

Bron: De Telegraaf

Leave a Reply