Home > News > Westerlo opent jacht op hooligans
News

Westerlo opent jacht op hooligans

KVC Westerlo heeft schoon genoeg van de hooligans op de eigen tribune. De club uit de Belgische Tweede Klasse zag zondag lijdzaam toe hoe bekers bier op het veld werden gegooid, de doelman van tegenstander White Star Brussel werd ondergespuugd en tot overmaat van ramp klonken er ook rascistische leuzen.

De ploeg van de Nederlandse trainer Dennis van Wijk (foto) treedt vandaag met een statement naar buiten. “KVC Westerlo heeft een jarenlange traditie een club te zijn met een trouwe aanhang die zich bovendien steeds ver af hield van zaken als vandalisme, hooliganisme, racisme en ander laakbaar gedrag. Wij waren daar bijzonder trots op.”

Maar zondag was het, niet voor de eerste keer dit seizoen, weer raak. “Niet alleen waren er incidenten waarbij de doelman van de tegenpartij bespuwd, beschimpt en uitgescholden werd maar werden er bekers drank en andere zaken op het terrein gegooid.”

En daarom dreigt er een sanctie voor de relschoppers. “Dit kan absoluut niet door de beugel en indien de boosdoeners gevonden worden zullen we aandringen op strenge straffen. Bovendien vragen wij aan andere supporters om de hooligans duidelijk te maken dat zij bij onze club niet welkom zijn.”

Bron: Elfvoetbal

Leave a Reply