Home > News > Belgische wedstrijd uitgesteld uit angst voor vechtpartij
News

Belgische wedstrijd uitgesteld uit angst voor vechtpartij

Komend weekend moest in de derde provenciale van het Belgische voetbal de wedstrijd tussen Wachtebeke en Yellow Blue Beveren doorgaan. Maar omwille van dreigend hooliganisme zal de wedstrijd dit weekeinde niet plaatsvinden. “We hebben een signaal gekregen dat er een ernstig risico bestaat voor een conflict op het voetbalveld en kunnen het risico niet lopen”, vertelt burgemeester Rudy Van Cronenburg van Wachtebeke in Het Laatste Nieuws.


Het zouden hooligans zijn van eersteklasser Sporting Lokeren en het Nederlandse NAC die de wedstrijd in derde provenciale zouden komen verstoren. Ze zouden op de vuist willen gaan met de harde kern van YB Beveren.

“Op de sociale media gonst het van de geruchten dat er zondag gevochten zou worden op de terreinen van derdeprovincialer Wachtebeke. Hooligans van Sporting Lokeren en de Nederlandse club NAC Breda zouden afgesproken hebben om in de clinch te gaan met de supporters van Yellow Blue Beveren. Yellow Blue is een club die opgericht is door de harde kern van het ter ziele gegane SK Beveren, de grote rivaal van Lokeren.”

Bron: VoetbalNieuws.be

Leave a Reply