Home > News > Politie Limburg beweert nu dat een mondelinge tip reden was om Fortuna-Sittardsupporter aan te spreken
News

Politie Limburg beweert nu dat een mondelinge tip reden was om Fortuna-Sittardsupporter aan te spreken

De politiemannen die vorige week een Fortuna Sittard-supporter opwachtten nadat hij het woord ‘bom’ had gebruikt in Whatsapp waren getipt. Dat bevestigt de woordvoerder van politie Limburg. Eerder ging gerucht dat de politie zou hebben meegekeken met de Whatsappberichten. D66 stelde direct vragen aan minister Opstelten (Veiligheid).

Het gerucht ontstond nadat De Limburger vorige week het verhaal publiceerde over een Fortuna Sittard-fan die anoniem wil blijven. Hij kocht vorige week drie kaarten voor de derby Fortuna-MVV. ‘Vraag pap eens of hij tijd heeft’, stuurt hij zijn moeder.De vader antwoordt in een voicebericht: ‘Ik ga mee! Lijkt mij leuk, maar hopelijk geen bommetje gegooid daar’. Een referentie aan het bomincident in december vorig jaar bij de wedstrijd Fortuna-MVV, waarbij zes mensen gewond raakten.

Waarop de zoon weer reageert: ‘Doe toch normaal man. Tjsonge tjsonge! Ik heb zelf een bom gemaakt. Dikke bommmm, haha’.

Vier agenten in burger
Vrijdag rond etenstijd wordt de zoon door zijn moeder thuis afgezet. Vier agenten in burger stappen uit een geparkeerde auto. ‘Kerels met pistolen aan de broekriem komen op me af: ‘Ben jij die en die? Het verhaal gaat dat je een bom meeneemt naar het stadion’.’

De jongen herinnert zich de Whatsapp-berichten. ‘Ik heb het woordje bom nergens anders laten vallen.’ Hij legt de situatie uit aan de agenten en in het bijzijn van zijn moeder speelt hij de voiceberichten af. ‘Ik was in een melige bui en was me absoluut van geen kwaad bewust’, aldus de jongen. De agenten komen al snel tot de conclusie dat het hier om vals alarm gaat.

D66 zag de geruchten als goede aanleiding om minister Opstelten aan de tand te voelen. ‘Mocht het namelijk waar zijn, dan is het een duidelijk voorbeeld van hoe de rechten van de staat boven de rechten van de burger komen te staan. ‘Ik heb niets te verbergen’ is vaak de reactie van mensen als het gaat om de privacy. Waar ze dan geen rekening mee houden is dat door een misinterpretatie je opeens vier gewapende politiemensen voor je deur kunt krijgen’, aldus D66-Kamerlid Gerard Schouw.

Bron:AD

Leave a Reply