Home > News > Harde kern van NAC Breda ergert zich aan Belgische autoriteiten: ‘Wij zijn niks van plan’
News

Harde kern van NAC Breda ergert zich aan Belgische autoriteiten: ‘Wij zijn niks van plan’

De harde kern van NAC Breda is verbaasd over berichten in de media dat zij dit weekend op de vuist willen gaan met Vlaamse supporters. Volgens enkele Belgische nieuwssites en ook het Algemeen Dagblad is de wedstrijd tussen Wachtebeke en Yellow Blue Beveren door de overheid verboden omdat fans van Lokeren en NAC Breda uit zouden zijn op een matpartij. “Onzin”, aldus de harde kern van NAC.

De wedstrijd die komend weekend niet doorgaat is een duel in de Oost-Vlaamse derde provinciale E, een lage divisie. Het Oost-Vlaamse provinciaal comité van de Belgische voetbalbond zou de afgelasting inmiddels bevestigd hebben, zo meldt TV Oost-Vlaanderen.

Volgens de zender is de wedstrijd geschrapt omdat er op de sociale media geruchten gaan dat er een zware knokpartij op komst is. Relschoppers van het Belgische Lokeren en NAC Breda zouden dat afgesproken hebben met de supporters van Yellow Blue Beveren, een club die is opgericht door de harde kern van het ter ziele gegane SK Beveren. SK Beveren was altijd de grote rivaal van Lokeren. NAC en Lokeren hebben een vriendschapsband die stamt uit de jaren negentig.

Te gek voor woorden
“Dit is echt onzin”, aldus leden van de harde kern van NAC. “Het slaat helemaal nergens op. Ik heb ook contact gehad met de jongens van Lokeren en die weten ook nergens van. Dat gedoe altijd op de sociale media. Ik erger me aan de Belgische overheid. Die geloven dat maar. Afgelopen zomer zijn er daardoor ook een aantal oefenwedstrijden van NAC in België afgelast. Zelfs een wedstrijd van het tweede elftal. Te gek voor woorden. Wij waren en zijn niks van plan in België.”

Afgelopen zomer gingen er twee oefenwedstrijden van NAC niet door in België. Een duel van NAC 1 tegen Leuven werd door de autoriteiten verboden en zelfs een wedstrijd van Jong NAC in Genk werd afgelast uit angst voor rellen. Toch ging het in het verleden wel een keer mis.

In april 2009 zorgden supporters van Lokeren en NAC samen voor overlast. Voor- en na een duel tussen Lokeren en Germinal Beerschot wilden zij op de vuist. Er waren zo’n honderd NAC-fans naar de wedstrijd gekomen. Zeven werden er destijds gearresteerd.

Bron: Omroepbrabant

Leave a Reply