Home > News > Twente-fan krijgt celstraf voor gooien vuurwerkbom
News

Twente-fan krijgt celstraf voor gooien vuurwerkbom

Tegen een supporter van FC Twente is dinsdagmiddag een gevangenisstraf geëist van twee jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De fan gooide in 2011 een vuurwerkbom tijdens de wedstrijd FC Twente – Willem II, waarbij een steward blijvende gehoorschade opliep.


Een jaar geleden werd de zaak al eens behandeld, maar de rechtbank besloot het onderzoek te heropenen. Een voormalig steward van de Tukkers liet onder ede weten dat hij een supporter uit Vak-P een bom zag gooien in de richting van het speelveld.

De steward had de man duidelijk herkend, maar hij durfde niet direct naar de hoofdsteward te gaan, omdat hij bang was voor de vrienden van de verdachte. Hij had de bommengooier herkent aan een opvallende tatoeage op zijn been. Over twee weken doet de rechtbank een definitieve uitspraak.

Er is gezocht naar andere uitspraken, waar de geëiste gevangenisstraf ook rond de twee jaar lag. Daar kom je al snel in de categorie van gewapende overvallen. Het enige verschil was dat er geen voetbalsupporters bij betrokken waren.

Op het onderstaande fragment is de vuurwerkbom vanaf 0:55 te horen.

Bron: VoetbalUltras.nl

Leave a Reply