Home > News > 16 verdachten van voetbalgeweld Vitesse-Willem II aangehouden
News

16 verdachten van voetbalgeweld Vitesse-Willem II aangehouden

De politie heeft het onderzoek naar de ongeregeldheden voorafgaand aan de voetbalwedstrijd Vitesse tegen Willem II op zondag 28 april jl. afgerond. In totaal zijn er zestien verdachten opgespoord en aangehouden.


Die zondag ontstond er voor de wedstrijd ruzie tussen supporters en medewerkers van het Arnhemse stadion Gelredome als gevolg van wangedrag. Zo zouden supporters van de bezoekende club hebben staan wildplassen bij het stadion. Toen stewards hen daarop aanspraken, braken ongeregeldheden uit waarbij enkele stewards belaagd werden en gewond raakten.

Voor de rechter
De politie moest eraan te pas komen om de stewards te ontzetten waarna vier arrestaties werden verricht uit het kamp van Willem II-supporters. In het daarop volgende onderzoek werden in totaal zestien verdachten variërend in leeftijd van 21 tot 45 jaar en afkomstig uit Tilburg, Berkel-Enschot en Turnhout (B.) aangehouden. Ze worden verdacht van ondermeer openlijke geweldpleging en zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Bron: geweldtegenpolitie.nl

Leave a Reply