Home > News > Anderlecht-hooligans klemgereden en opgepakt door grote politiemacht
News

Anderlecht-hooligans klemgereden en opgepakt door grote politiemacht

Vlakbij de Volvo-garage op de Brusselsesteenweg in Zellik zijn dinsdagavond elf Anderlecht-hooligans opgepakt door de politie. Ze waren op weg naar een tankstation in Groot-Bijgaarden, waar ze zouden gaan vechten met Franse heethoofden. De politie kon hen klemrijden en met veel machtsvertoon oppakken in Zellik.


In de aanloop naar het Champions League-duel tussen Anderlecht en het Franse PSG, dat woensdagavond gespeeld werd, werden rellen aangekondigd. Franse heethoofden zouden wraak willen voor gevechten bij een wedstrijd die 21 jaar geleden gespeeld werd. De politie was daarom extra alert en kon dinsdagavond een grote clash in Groot-Bijgaarden vermijden.

De hooligans van beide ploegen hadden afgesproken aan het Texaco-tankstation in Groot-Bijgaarden. De politie was echter op de hoogte en kon in Zellik, ter hoogte van de carwash op de Brusselsesteenweg, enkele ‘Anderlecht-fans’ klemrijden. Zeven van hen werden daarbij aangehouden, bevestigt de politie. Voor het oppakken van de tien hooligans daagden in geen tijd twintig tot dertig agenten op, geassisteerd door een waterkanon. Tot een veldslag kwam het niet, de hooligans konden snel ingerekend worden.

Enkele inwoners van de Brusselsesteenweg kwamen kijken naar het indrukwekkende machtsvertoon. De wagens van de opgepakte mannen werden gewoon achtergelaten in Zellik.

De hooligans werden tegen de muur geduwd, geboeid en weggevoerd met politiebusjes.

Bron: Nieuwsblad.be

Leave a Reply