Home > News > Onderzoek bestorming Vrolijkheid door hooligans loopt door
News

Onderzoek bestorming Vrolijkheid door hooligans loopt door

Er zijn nog altijd niet meer dan vijf mensen opgepakt voor bestorming van Zwols café De Vrolijkheid, inmiddels bijna twee maanden geleden.


Een groep van tussen de 40 en 60 mannen met knuppels en ploertendoders kwam 31 augustus even na achten langs bij de uitspanning die bekend staat als PEC-honk. Ze gooiden ramen in en probeerden (vergeefs) binnen te komen. De vijf verdachten werden al kort na het incident opgepakt voor openlijke geweldpleging, enkele dagen vastgehouden en weer vrijgelaten. Sindsdien zijn er echter geen arrestaties meer verricht.

De politie -volgens verschillende bronnen in het bezit van fotomateriaal waarop de groep Utrechters staat, kort voor de bestorming, laat enkel weten dat het onderzoek naar de bestorming nog loopt. De door Zwols burgemeester Meijer aangekondige grondige evaluatie van hoe het kon dat de Utrechters onopgemerkt het Zwolse café konden belegeren, is er nog niet.

Het Openbaar Ministerie is verantwoordelijk voor dat onderzoek. De Vrolijkheid zit ondertussen nog altijd met een schadepost van vele duizenden euro’s aan vernielde ruiten en meubilair. Eigenares Ria Dijk wilde gisteren geen commentaar geven op de kwestie.

Bron: deStentor.nl

Leave a Reply