Home > News > Duits voetbalweekeinde ontsierd door hooligans
News

Duits voetbalweekeinde ontsierd door hooligans

In Duitsland wordt het probleem van de voetbal-hooligans steeds groter. Afgelopen weekeinde was het weer helemaal mis. Rondom de derby Schalke’04-Borussia Dortmund kon zelfs een enorme politiemacht, die actief was in de wijde regio, niet voorkomen dat er veel ellende was.


Uren voor de wedstrijd moest de politie massaal oprukken naar Essen, waar zich op station Essen-West een meute van bijna 400 relschoppers uit Dortmund had verzameld. De groep poogde via een omweg in Gelsenkirchen te geraken. Het station werd afgezet, met een compleet ontregeld spoorboekje tot gevolg. Uiteindelijk werden hier 376 personen administratief staande gehouden.

Stadion
Later ging het in het stadion alsnog helemaal mis. Een grote groep zogenaamde ‘ninja’s’ (in het zwart gehulde BVB-fans met bivakmutsen) stak enorme hoeveelheden vuurwerk af op de tribunes, op het veld en in aangrenzende vakken met fans van de thuisploeg. Ook werden diverse glazen afscheidingswanden vernield. De aftrap werd uitgesteld tot de rust enigszins terug was. Maar op de tribunes bleef het onrustig, omdat ook Schalke-hooligans in het tegenoffensief wilden. Ook de voorgaande twee seizoen kwam het bij de grootste derby in Duitsland telkens tot zware ongeregeldheden.

Hansa Rostock
Zaterdag ging het in de derde bundesliga ook weer eens helemaal mis in Rostock. Het plaatselijke Hansa ontving Hallescher FC en na afloop ondernamen de thuisfans -ondanks een zege- pogingen om de bezoekende fans aan te vallen. De politie kon ternauwernood tussenbeide komen, maar werd vervolgens zelf bekogeld met vuurwerk, stenen en flessen.

MSV Duisburg
De derde bundesliga is wel vaker toneel van zwaar supportersgeweld. Vorige week kwam het in Duisburg nog tot bijzondere taferelen. Daar raakten twee groepen hooligans van MSV onderling slaags op het stadionplein. De links-georienteerde supportersclub Cohorte en de extreemrechtse Division Duisburg sloegen daar op elkaar in.

Bron: deStentor.nl

Leave a Reply