Home > News > Schikkingsvoorstel voor SC Cambuur en FC Groningen
News

Schikkingsvoorstel voor SC Cambuur en FC Groningen

Na een vooronderzoek naar de wanordelijkheden tijdens de wedstrijd SC Cambuur – FC Groningen op 17 augustus 2013 heeft de aanklager betaald voetbal vandaag schikkingsvoorstellen naar beide clubs gestuurd.

De aanklager stelt FC Groningen in staat van beschuldiging voor wanordelijkheden door de aanhang van FC Groningen. De wanordelijkheden bestonden uit provocaties richting supporters van SC Cambuur, poging tot uitbraak van het bezoekersvak, vernieling van het hekwerk in het bezoekersvak en het niet direct opvolgen van instructies van de Mobiele Eenheid. Rekening houdende met de strafkaart van FC Groningen is het schikkingsvoorstel dat FC Groningen bij de eerstvolgende uitwedstrijd tegen SC Cambuur in de competitie, KNVB beker of play-offs geen publiek mee kan nemen.

De aanklager stelt SC Cambuur in staat van beschuldiging voor wanordelijkheden door de aanhang van SC Cambuur. De wanordelijkheden bestonden uit provocaties richting supporters van FC Groningen, een poging tot uitbraak richting supporters van FC Groningen, het aanrichten van vernielingen en het meermalen gooien van (gevulde) bekers drank richting/op het speelveld. Het schikkingsvoorstel betreft een geldboete van €5.000,- waarvan €2.500,- voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar.

De wanordelijkheden staan haaks op de inspanningen die de KNVB samen met de clubs verricht om een veilig en klantvriendelijk voetbalklimaat te bevorderen en de veiligheidssituatie in de stadions te normaliseren. Plezier in het voetbal moet centraal staan, supporters moeten normaal het stadion kunnen bezoeken en het voetbal moet toegankelijk zijn voor een zo groot mogelijk publiek.

FC Groningen heeft laten weten niet akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel. SC Cambuur heeft nog tot dinsdag 5 november 12:00 uur de tijd om te reageren.

Bron: KNVB

Leave a Reply