Home > News > Noodverordening rondom PSV-Dinamo Zagreb in Eindhoven
News

Noodverordening rondom PSV-Dinamo Zagreb in Eindhoven

Burgemeester Rob van Gijzel is een noodverordening aan het voorbereiden voor woensdag tot en met vrijdag voor de gemeente Eindhoven. Die is bedoeld om agressieve supporters van voetbalclub Dinamo Zagreb te beteugelen. Zagreb speelt donderdag tegen PSV.


Volgens Justitie heeft de Vughste gevangenis 48 cellen beschikbaar als de Eindhovense politie die avond ruimtegebrek krijgt door massale aanhoudingen. De verordening zal Kroaatse supporters verbieden zich in Eindhoven op te houden of op Eindhoven Airport te landen als ze geen geldig kaartje hebben voor de wedstrijd. Ook fans met een Kroatisch stadionverbod zijn ongewenst. Daarnaast is het verboden onherkenbaar rond te lopen.

De verordening is volgens de gemeente nodig omdat ervaringen met de supporters van Dinamo-Zagreb in andere Europese steden uitwijst dat er maatregelen nodig zijn om de veiligheid te waarborgen en in te kunnen grijpen als dat nodig is.

Dinamo-Zagreb heeft een supportersgroep die zich Bad Blue Boys noemt tot de meest-gevreesde hooligans van Europa hoort. de UEFA heeft ze jarenlang Europees geweerd en zelfs in het eigen stadion zijn ze niet welkom. Twee weken geleden werd Dinamo-PSV gespeeld zonder publiek.

Bron: ED.nl

Leave a Reply