Home > News > Zware rellen en felle brandhaarden in tribune ontsieren derby Belgrado
News

Zware rellen en felle brandhaarden in tribune ontsieren derby Belgrado

Rode Ster vs Partizan Belgrado is berucht als een van de meest gevaarlijke stadsderby’s in de wereld gezien de kwalijke reputatie van de hooligans langs beide zijden. Ook nu weer liep het in het Marakana Stadion van Belgrado grondig uit de hand, heel grondig zelfs. Beide spionkoppen bekogelden elkaars vak gisteravond met vuurpijlen, waardoor er enkele felle branden ontstonden. Sommige vuren waren ook aangestoken door de fans zelf. Op een bepaald moment waren er tientallen branden en brandjes tegelijk in de tribune en moest de match gestaakt worden. De ordediensten en de brandweer hadden de handen vol met de zware rellen. De wedstrijd werd toch nog uitgespeeld en dankzij een eigendoelpunt van Obradovic won Rode Ster met 1-0.

Na enkele minuten in de tweede helft liep de toestand helemaal uit de hand, toen hooligans van Partizan talloze salvo’s van vuurpijlen op de atletiekpiste rond het veld gooiden. De stoeltjes in het bezoekende vak waren uit veiligheidsredenen verwijderd, maar dat kon het roekeloze geweld niet stoppen. De beruchte Partizan-hooligans gebruikten alles wat brandbaar was om een groot ‘vreugdevuur’ te stichten op de betonnen tribune. Veel vreugde viel er niet meer te beleven, want even later leek de helft van de zuidtribune in lichterlaaie te staan door tientallen brandhaarden.

Rook
Ref Milorad Mazic moest de match tien minuten stilleggen omdat de rook de 40.000 supporters in het Marakana Stadion dreigde te verstikken. De spelers moesten richting tunnel vluchten. Heel snel werden twee grote brandweerwagens ingezet om de brandhaarden te doven. Zo kon het spel in iets normalere omstandigheden hervat worden, al was dat relatief in deze stadsderby met een trieste geschiedenis van zware supportersrellen.


Bron: demorgen

Leave a Reply