Home > News > Angst in Eindhoven voor komst hooligans uit Zagreb
News

Angst in Eindhoven voor komst hooligans uit Zagreb

Eindhoven verkeert vanaf woensdag in de hoogste staat van paraatheid. De gevreesde en beruchte supportersgroep Bad Blue Boys (BBB) van Dinamo Zagreb wordt vanaf woensdagmiddag in groten getale verwacht. Alles wordt uit de kast getrokken om escalatie te voorkomen.

Belanden de Kroaten toch massaal in de stad, dan houden autoriteiten rekening met gewelddadige ongeregeldheden: wanordelijkheden tussen risicosupporters onderling, maar ook tussen hen en de politie, te midden van andere supporters en bewoners en bezoekers van de stad.

Komst grote groep zeer beruchte supporters
De driehoek (gemeente, justitie en politie) is ervan doordrongen dat van een bijzondere situatie sprake is: een grote groep zeer beruchte supporters die niet de intentie heeft om naar voetbal te kijken, maar om rotzooi te trappen, komt naar de stad. Honderden fans vanDinamo hebben een stadionverbod.

Tot 400 leden van BBB worden in Eindhoven verwacht. Zij hebben geen kaartje voor de wedstrijd donderdagavond in het Philips Stadion. Daarnaast beschikken 117 supporters van de Kroatische club wel over een toegangsbewijs.

Noodverordening in Eindhoven
In Eindhoven geldt vanaf woensdagmiddag 17.00 uur tot vrijdag 10.00 uur een noodverordening. Dinamo-fans die zich zonder wedstrijdkaartje in de stad ophouden zijn strafbaar en lopen de kans opgepakt te worden. Met honderden aanhoudingen wordt rekening gehouden. In Vught zijn cellen beschikbaar.

Bron: Gelderlander

Leave a Reply