De Italiaanse provincie Salerno heeft dinsdag 23 stadionverboden geëist tegen fanatieke supporters van derdeklasser Nocerina. Voor de competitiederby tegen Salernitana hadden de fans de eigen spelers bedreigd en ze verboden de wedstrijd uit te spelen. In Italië staat de wedstrijd nu bekend als ‘Derby van de Schande’.


De wedstrijd tussen beide derdeklassers moest stopgezet worden omdat er bij Nocerina slechts zes spelers tussen de lijnen stonden, nadat de overige spelers blessures hadden geveinsd. De harde kern van Nocerina mocht om veiligheidsredenen de wedstrijd niet bijwonen en was vastberaden om ze dan ook niet te laten doorgaan. Door de spelers te bedreigen, slaagden ze daar in. Acht Nocerina-spelers deden elk om beurt of ze geblesseerd waren, tot alle wissels na 21 minuten waren opgebruikt. Daar de spelregels stipuleren dat elk team minstens zeven spelers tussen de lijnen moet hebben, kon de scheidsrechter niet anders dan affluiten. Tijdens de wedstrijd vloog er nog een vliegtuigje over het stadon met een spandoek met de tekst ‘Rispetto Nocera E Gli Ultras’ (respecteer Nocera en zijn ultra’s).

De sportieve commissie besloot dinsdag een 3-0-forfaitzege toe te kennen aan Salernitana. Italiaans bondscoach Cesare Prandelli liet zich al uit over de zaak: ‘Dit moet ons tot nadenken stemmen. Het gaat hier niet om supporters, maar om criminelen. Het is een sociaal probleem.’

Kers op de taart in dit verhaal: Pino Alfano, sportverantwoordelijke van de gemeente Nocera Inferiore, staat mee op de lijst van de 23 ultra’s met een stadionverbod. Met één punt uit elf wedstrijden is Nocerina de rode lantaarn in de Lega Pro Prima Divisione B (de voormalige Serie C1).

Bron: Standaard.be

Leave a Reply