Home > News > Limousineverbod voor Cambuur-supporters
News

Limousineverbod voor Cambuur-supporters

Zaterdag 7 december speelt Cambuur de belangrijke uitwedstrijd tegen RKC. Voor deze uitwedstrijd geldt een autocombi met een ‘busjesverbod plus’. Dit betekent dat niet alleen busjes niet zijn toegestaan, ook limo’s zijn nu nadrukkelijk verboden.

Oktober jongstleden protesteerde Cambuur Culture rond de wedstrijd tegen AZ op een ludieke manier tegen het busjesverbod. Om de onzin van het busjesverbod aan te tonen besloot een groep om dan maar met de limo af te reizen. Gevolg van deze actie is een heus ‘limousineverbod’. Hiermee hebben de supporters van Cambuur een heuse primeur te pakken. Nog niet eerder werd in Nederland een limoverbod opgelegd om de ‘overlast’, veroorzaakt door voetbalsupporters die graag met een limo naar het voetbal gaan, te bestrijden.

Supportersclub Cambuur Culture vraagt zich af wat de reden is van het opgelegde busjesverbod en limoverbod. In het verleden kregen ze diverse keren te horen dat in busjes meer wordt gedronken dan in normale auto’s. Onzin natuurlijk, maar dit zou toch echt dé reden zijn van de vele busjesverboden waar de Cambuur-supporters (met name) sinds dit seizoen last van hebben. Echter, voorafgaand aan de wedstrijd tegen RKC worden de supporters van Cambuur ook nog eens gecontroleerd op alcohol. Wat is dan nog de reden van een busjesverbod? Voor Cambuur Culture is dit een groot raadsel. Wel verwacht Cambuur Culture hierover tekst en uitleg van de BVO.

Bron: CambuurCulture

Leave a Reply