Home > News > Burgemeester overlegt over voetbalgeweld
News

Burgemeester overlegt over voetbalgeweld

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam gaat binnenkort met diverse betrokkenen om de tafel zitten om het aanhoudende voetbalgeweld te bespreken. De hooliganproblematiek komt aan de orde tijdens een zogeheten ambtswoninggesprek, liet een woordvoerster weten.


Het gesprek stond al gepland, maar is extra actueel geworden na het incident woensdagavond in het Italiaanse Milaan. Bij ongeregeldheden voorafgaand aan de wedstrijd AC Milan-Ajax raakten vier Ajax-supporters gewond, onder meer door steekpartijen. Van der Laan heeft het hooligangeweld ‘scherp veroordeeld’.

Tijdens de bijeenkomst wil de burgemeester voorstellen en ideeën bespreken om het geweld onder voetbalsupporters aan te pakken. ‘Uitgangspunt is dat de bestrijding van hooliganism om intensieve samenwerking tussen veel partijen vraagt. Al die partijen zullen worden uitgenodigd.’ Het gaat niet alleen om Ajax, maar ook om supportersverenigingen en andere clubs.

De datum van het overleg is nog niet bekend, maar zal in ieder geval voor de volgende internationale thuiswedstrijd in de Europa League plaatsvinden. Wanneer die wedstrijd is, wordt bekend na de loting op 16 december.

Ajax wordt niet zelf constant op de hoogte gehouden van de toestand van de gewonde fans, meldde de club vrijdag. De club staat wel in contact met de Amsterdamse politie, die weer overlegt met collega’s in Italië. Op die manier hoopt Ajax duidelijkheid te krijgen over wat er precies is gebeurd.

Bron: Het Parool

Leave a Reply