Home > News > NEC-café Goffertzicht definitief een jaar op slot
News

NEC-café Goffertzicht definitief een jaar op slot

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls heeft maandag besloten om NEC-supporterscafé Goffertzicht definitief een jaar te sluiten. De uitbaters van het café hebben dat maandagochtend te horen gekregen. Hun schriftelijke en mondelinge verweer tegen de op 1 november door Bruls aangekondigde sluiting is verworpen. Het café moet binnen nu en een week op slot.


‘Verzamelplaats voor hooligans’
Volgens Bruls is het café aan de Hazenkampseweg ‘een verzamelplaats geworden voor hooligans’, zo schreef hij destijds in een brief waarin hij de uitbaters de wacht aanzegde. ‘Uit een rapportage die ik van de politie heb ontvangen, blijkt dat uw café een gevaar oplevert voor de openbare orde en veiligheid.’

Incidenten
Incidenten met NEC-supporters rond de thuisduels tegen Groningen (3 augustus) en Vitesse (29 september) zouden de directe aanleiding voor de sluiting zijn geweest.

Uitbater
Begin november stuurde Bruls de uitbaters een 2e brief met verwijten. Die hadden niet zozeer betrekking op de supporters, maar op de uitbaters zelf.
Het ‘levensgedrag’ van een van de uitbaters verzet zich met de drank- en horeca-wetgeving, aldus de burgemeester. Hij wil dat niet toelichten, wel is duidelijk dat er sprake is van eerdere veroordelingen van 1 van de 2 uitbaters van het café.

De betreffende uitbater mag voor langere tijd (een aantal jaren) geen nieuwe drank- en horecavergunning aanvragen.

Bron: de Gelderlander

Leave a Reply