Home > News > Nederlandse hooligans in gevecht met politie
News

Nederlandse hooligans in gevecht met politie

Bij een massale vechtpartij op de Veemarkt, waarbij tientallen hooligans uit Nederland betrokken waren, is zaterdagnacht een man gewond geraakt. Ook de politieagenten die tussenbeide kwamen, deelden in de klappen.

De knokpartij ontstond kort na middernacht. Een omvangrijke groep Nederlanders en enkele Vlamingen, volgens getuigen ging het in totaal om een veertigtal personen, zocht in de omgeving van de Zirkstraat, ruzie met een drietal voorbijgangers. De schermutseling die daar uit volgde, ontaardde even later in een massale knokpartij.

De groep Nederlanders — volgens getuigen ging het om hooligans van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord — sloegen de voorbijgangers tegen de grond. Een van hen raakte gewond en moest voor verzorging worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Rake klappen
De Antwerpse politie kwam massaal tussenbeide om de slachtoffers in veiligheid te brengen, maar daarop vielen de Nederlanders de politieagenten aan. Twee agenten kregen daarbij rake klappen.

Een 26-jarige Nederlander, volgens getuigen de aanstoker van de gewelddaden, kon door de politie worden gearresteerd. Hij moet na een dagvaarding in snelrecht op 15 januari 2014 voor de rechter verschijnen voor slagen aan politie-ambtenaren. In afwachting van die zitting werd hij in vrijheid gesteld. De man ontkent de politie geslagen te hebben. Blijkens de eerste vaststellingen werden de politie-ambtenaren niet gekwetst.

Het Antwerpse parket benadrukt dat het ‘zwaar tilt aan weerspannigheid en agressie tegenover de politie’. Daarom wordt er systematisch tot vervolging overgegaan, normaliter via het systeem van snelrecht.

Bron: Nieuwsblad.be

 

Leave a Reply