Home > News > Real Madrid wil af van extremistische supportersgroep ‘Ultras Sur’
News

Real Madrid wil af van extremistische supportersgroep ‘Ultras Sur’

Real Madrid wil af van zijn extremistische supportersgroep ‘Ultras Sur’. De toegang tot de zuidtribune van het Santiago Bernabeu-stadion wordt aan regels onderworpen, zo meldde de ‘Koninklijke’. Real wil er een ‘aanmoedigingstribune’ installeren.


Leden van supportersverenigingen die op de bewuste tribune willen plaatsnemen, moeten bij de Madrileense club een aanvraag indienen en voldoen aan enkele voorwaarden. ‘Los Blancos’ willen daarmee bereiken dat de plaatsen die nu ingenomen worden door leden van ‘Ultras Sur’, toegewezen worden aan supporters die nazitekens en geweld schuwen.

De vereniging ‘Ultras Sur’ werd in 1980 gesticht en kwam geregeld negatief in het nieuws. In april 1998 hadden enkele ultra’s voor de halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Borussia Dortmund zo hard aan de omheining getrokken, dat het daaraan bevestigde doel omver viel. De wedstrijd ving daardoor pas na meer dan een uur vertraging aan.

Een maand geleden lieten de leden van de ‘Ultras Sur’ zich opnieuw gelden in verschillende vechtpartijen, wat voor Real-voorzitter Florentino Pérez mogelijk de aanleiding was om een nieuwe regeling te treffen voor de zuidtribune.

Bron: HLN.be

Leave a Reply