Home > News > Voetbaladvocaat: ‘1312 geldverspilling van de bovenste plank’
News

Voetbaladvocaat: ‘1312 geldverspilling van de bovenste plank’

Shirts met ACAB, refererend aan All Cops Are Bastards, of de cijferkundige vertaling 1312 zijn populair onder de fanatieke supporters. Fans worden er voor opgepakt, terwijl het meestal helemaal niet strafbaar is.

Voetbaladvocaat Christian Visser heeft vijf supporters bijgestaan die werden aangehouden omdat ze een shirt met 1312 hadden aangetrokken naar een wedstrijd. “Alle vijf zijn vrijgesproken,” aldus de advocaat in gesprek met Ajax Life. “Het Hof heeft er zelfs uitspraak over gedaan en het OM heeft in een zaak zelfs het hoger beroep laten vallen.”

“Justitie heeft dus duidelijk aangegeven dat het mag. Ik hoor echter nog steeds dat er mensen voor worden opgepakt. Daar stoor ik me aan. Zo’n aanhouding moet verwerkt worden, een rechter moet weer uitspraak doen; dat kost allemaal geld. Het is geldverspilling van de bovenste plank.”

“Voor het alleen dragen van zo’n shirt is nog niemand veroordeeld,” vervolgt Visser. “En ook al zou het wel gebeuren, wat dan? Dan verzinnen fans wel weer wat anders.” Volgens Visser kan de politie de jacht op shirts met ACAB en 1312 beter staken.

“Het werkt ook niet mee aan de acceptatie van politie onder supporters. En als fans voor dit soort vergrijpen worden opgepakt rond een stadion, dan valt het wel mee met het voetbalvandalisme in Nederland. Als het helemaal los zou gaan, zou de politie zich niet druk maken om zo’n shirt.”

Bron: Ajaxlife

Leave a Reply