Home > News > Drie partijen praten weer over toestaan van uitsupporters in Klassieker
News

Drie partijen praten weer over toestaan van uitsupporters in Klassieker

Vanaf volgend seizoen zijn er mogelijk weer supporters van beide clubs aanwezig tijdens de Klassiekers tussen Feyenoord en Ajax. De twee topclubs moeten het sinds 2009 doen zonder de aanwezigheid van uitsupporters en dat heeft de sfeer rondom het duel danig verminderd. De vijfjarige ‘afkoelingsperiode’ loopt nu bijna ten einde en deze week praten de drie betrokken partijen over hoe het verder moet.


De gemeenten Rotterdam en Amsterdam, beide voetbalclubs en vertegenwoordigers van supportersverenigingen van Ajax en Feyenoord komen volgens het Algemeen Dagblad woensdag bijeen over het mogelijk opnieuw toelaten van bezoekende supporters in De Kuip en de Amsterdam ArenA. Dit seizoen is het uitvak bij de Klassieker nog leeg. De eerstvolgende editie is op 2 maart in Rotterdam

Na herhaaldelijke incidenten bij wedstrijden van zowel de eerste teams als de beloften werd in 2009 besloten vijf jaar lang geen uitpubliek meer toe te laten bij de meest tot de verbeelding sprekende wedstrijd in de Eredivisie. De periode van afkoeling zou na twee jaar worden geëvalueerd, waarna de termijn kon worden ingekort. Dat gebeurde echter niet.

Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply