Home > News > Politie werkt samen bij weren Feyenoord-aanhang uit Arena
News

Politie werkt samen bij weren Feyenoord-aanhang uit Arena

De Amsterdamse politie werkt samen met collega’s van de Rotterdamse politie-voetbaleenheid om te voorkomen dat Feyenoord-supporters woensdag massaal de bekerwedstrijd Ajax-Feyenoord bezoeken.

Op internet circuleren sinds het besluit dat het uitvak in het Ajaxstadion leeg blijft geruchten dat mogelijk wel duizend tot vijftienhonderd Feyenoord-supporters naar de Arena willen komen.

Uit-supporters zijn niet toegestaan bij het duel in de Amsterdam Arena. “We gaan er dan ook voor zorgen dat ze niet in het stadion komen”, laat een woordvoerder van de Amsterdamse politie weten.

“Wij hebben ook geluiden gehoord dat er veel kaarten voor de thuisvakken in handen zijn van Feyenoord-supporters. Ze zijn echter niet welkom, dus we werken samen met de Rotterdamse voetbaleenheid om ze buiten Amsterdam te houden.”

In augustus werd tijdens het competitieduel tussen de rivalen in de Arena een groene rookbom afgestoken door een Feyenoord-supporter. Dit leidde tot enige commotie in het stadion. Sinds het seizoen 2008/2009 geldt een verbod op uitpubliek tijdens ‘Klassiekers’.

Geen zin
“Wellicht dat een enkeling uiteindelijk toch in het stadion belandt, maar grotere groepen gaat dat niet lukken”, voegt de woordvoerder toe. “Het heeft dan ook niet veel zin om het te proberen.”

De politie wil verder niet uitweiden over de te hanteren tactiek om aanhangers van Feyenoord te weren. “De Rotterdamse eenheid kent de meeste supporters en is goed op de hoogte. We hebben bovendien voldoende ervaring met voetbalfans om dit in goede banen te leiden.”

BdfNVnsIMAA9cnss

Bron: nu

 

Leave a Reply