Home > News > Verscherpt toezicht bij ADO Den Haag – FeyenoordIncreased supervision bij ADO Den Haag – Feyenoord
News

Verscherpt toezicht bij ADO Den Haag – FeyenoordIncreased supervision bij ADO Den Haag – Feyenoord

Voetbalclub ADO heeft extra maatregelen genomen om onregelmatigheden tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord, aanstaande zaterdag, te voorkomen. Bovendien doet de clubleiding een oproep aan de eigen aanhang om zich rustig te houden. ‘Gebruik je verstand. Maak geen rottigheid,’ aldus directeur Piet Jansen.

The football club ADO Den Haag has taken extra measures to prevent disturbances during the match against Feyenoord this saturday. Also the club has asked their supporters to remain calm and do not cause any problems.


De wedstrijd van zaterdag kent een groot aantal lastige elementen. ADO staat tot ontevredenheid van de eigen aanhang op dit moment op laatste plek in de competitie, de aanhangers van Feyenoord slaagde er de laatste weken een paar keer in om in vakken terecht te komen waar ze niet thuishoorden, er komen tientallen bevriende supporters van Juventus naar Den Haag én hij wordt ’s avonds in het donker gespeeld. De club, de gemeente Den Haag en de politie weten van deze combinatie van risicofactoren, zeggen woordvoerders. En ze zijn erop voorbereid.

Onrust
Eén van de grootste problemen is dat Feyenoord-supporters er recent geregeld in slaagden om in vakken terecht te komen, waar ze niet thuishoren. Afgelopen weekeinde brak in een gezinsvak van FC Utrecht onrust uit nadat aanhangers van die club in botsing kwamen met ongeveer 120 Feyenoord-supporters. Hoe de Feyenoorders in dat vak terechtkwamen, is nog niet bekend.

Dinsdag zijn er ook geruchten dat honderden Feyenoorders kaarten zouden hebben voor de bekerwedstrijd tegen Ajax, aanstaande woensdag in de Arena. Bovendien zijn er berichten dat er een fors aantal Rotterdamse supporters voor het duel van zaterdag al kaarten heeft voor vakken waar ze aanstaande zaterdag eigenlijk niet mogen zitten.

Verstevigde hekken
En tijdens ADO-Feyenoord van vorig jaar mei, zaten er volwassen supporters in het Haagse kidsvak en braken er vechtpartijen uit. Directeur Jansen noemt die voorvallen ‘vervelend’. Maar hij zegt dat er maatregelen zijn getroffen na het incident van vorig jaar. ‘We hebben een aantal hekken verstevigd. Die gaan we ook zeker weer controleren voor de wedstrijd.’

Daarnaast zijn er maatregelen genomen om te voorkomen dat volwassenen met kaarten van kinderen naar binnen kunnen. ‘De hele controle zal zaterdag strenger zijn. Als je geen begeleider bent van kinderen dan heb je daar niks te zoeken.’

Juventus supporters
Jansen ziet daarin geen groot probleem. ‘De relatie met Juventus-supporters is er al jaren. Er komen ongeveer tachtig supporters die hier vaak naar toekomen. En die relatie is gewoon goed. Het is geen veiligheidsrisico.’

De gemeente, ADO en de politie weten van de combinatie van deze lastige factoren. ‘We zijn hiervan op de hoogte. Net als voor iedere wedstrijd nemen we, in overleg met ADO Den Haag, die maatregelen die noodzakelijk zijn om een veilig en ordelijk verloop van de wedstrijd mogelijk te maken,’ aldus de woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen.


Bron: fr12
The match on saturday is one with some risks. The club isn’t performing good in the competition which doesn’t makes the Den Haag fans happy and the Feyenoord supporters manage to get tickets in the home section quite regularly during the last matches.

Disturbances
On of the biggest problems is that the Feyenoord fans manage to get tickets in the home sections of a lot of clubs. In The Netherlands the away fans are usually not allowed to travel on their own, they have to travel together in coaches with stewards en watch the match in de away section. Last weekend it went wrong when their were some disturbances in a family section between some Utrecht and Feyenoord supporters.

Leave a Reply