Home > News > Gemeenten in overleg met KNVB over speelronde 29
News

Gemeenten in overleg met KNVB over speelronde 29

De KNVB heeft gemeld dat het nog niet zeker is dat speelronde 29 van de Eredivisie wordt uitgesteld vanwege de nuclaire top die dat weekend in Den Haag zal worden gehouden. De bond liet weten dat men nog steeds in overleg is met de betreffende gemeenten.

De ‘Nuclear Security Summit’ zal plaats vinden op 24 & 25 maart in Den Haag waar vele wereldleiders samen zullen komen om te spreken over nuclair terrorisme. Hierbij zijn dagelijks 13.000 agenten nodig en zijn er dus niet genoeg agenten meer beschikbaar om dienst te doen bij deze voetbal wedstrijden.

De KNVB verklaart dat er in het weekend voor deze nuclaire top is gesproken met de politie en gemeenten en is er besloten om aanpassingen te verrichten in het speelschema. Om de druk te verlagen op de politiekorpsen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is er in overleg met de gemeenten en politie besloten om alleen laagdrempelige wedstrijden buiten de randstad in te plannen. De bond geeft aan dat ze hiermee tegemoet zijn gekomen aan de wensen van de overheid.

Leave a Reply