Home > News > Lokerse hooligans kwamen met feestbus uit Nederland
News

Lokerse hooligans kwamen met feestbus uit Nederland

De Voetbalcel van Binnenlandse Zaken is een onderzoek gestart naar de hooligans die de bekerwedstrijd in Oostende vergalden. Onder hen waren ook Nederlandse ‘supporters’ die speciaal met een feestbus waren gekomen om te vechten.

Nadat scheidsrechter Verbist in de elfde minuut van de eerste verlenging een goal van Oostende-speler Frédéric Brillant afkeurde voor een vermeende duwfout op Lokeren-doelman Copa, brak even de hel los. De scheidsrechter zag zich genoodzaakt de wedstrijd stil te leggen omdat supporters van Oostende met bier bleven gooien. Fans van Lokeren wilden zich dan weer revancheren op het thuispubliek en probeerden door een hek te breken. Pas na tussenkomst van de stewards en politie kon de wedstrijd hervat worden.

Rapport
Jo Vanhecke van de Voetbalcel wacht nog op het rapport van de politie. Maar Vabhecke zegt: “Maar ik heb de beelden op tv gezien en vastgesteld hoe de fans van Oostende met bier gooiden en hoe de aanhang van Lokeren daarop reageerde”.

NAC Breda
Op Social Media wezen supporters van beide clubs woensdagavond met beschuldigende vinger naar de harde kern van het NAC Breda. Mary Dieleman, voorzitter van de Lokerse supportersfederatie zei: “Het klopt dat een 40-tal Nederlandse supporters de wedstrijd samen met ons volgde. De fans van Lokeren hebben al jaren een goede verstandhouding met die van NAC”.

Stadionverbod
De Voetbalcel bevestigt dat onder de NAC-supporters relschoppers zaten die in Nederland een stadionverbod hebben. Zij kwamen dus allicht niet naar Oostende afgezakt om van het voetbal te genieten. Hun gegevens worden overgemaakt aan de Nederlandse autoriteiten.

Leave a Reply