Home > News > Braziliaanse voetbalsupporter met ijzeren staven doodgeslagen
News

Braziliaanse voetbalsupporter met ijzeren staven doodgeslagen

Marcio Barreto de Toledo (34), een supporter van de Braziliaanse voetbalclub Santos in Sao Paulo, werd zondag doodgeslagen toen hij na een voetbalwedstrijd op de bus stond te wachten.

Enkele fans van de tegenpartij zagen de man aan de halte vlakbij het stadion wachten en bestormden hem met ijzeren staven. Los van het incident raakte ook een ander slachtoffer na de wedstrijd zwaargewond.
Nog geen drie maanden voor de start van het WK in Brazilië werden, na een match tussen Sao Paulo FC en Santos die eindigde op 0-0, twee supporters het slachtoffer van voetbalgeweld. Bij het eerste incident viseerden de aanvallers Marcio Barreto de Toledo, die op de bus stond te wachten, waarschijnlijk omdat hij een T-shirt van zijn voetbalploeg droeg. Volgens locale media bewerkten ze de man met ijzeren staven. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op aan het hoofd waaraan hij later in het ziekenhuis overleed.

“Een laffe daad om een 34-jarige vader, die na de wedstrijd gewoon naar huis probeerde te gaan, zo aan te vallen”, zegt Cosme Damiao Freitas, directeur van de Santos fanclub, aan het Braziliaans persagentschap Agencia Estado.

Naast het dodelijke slachtoffer raakte ook een 15-jarige supporter van Santos zwaargewond nadat hij in de metro werd aangevallen.

Leave a Reply