Home > News > Boze fans Antwerp en vuurpijlen op veld, match tegen STVV stopgezet
News

Boze fans Antwerp en vuurpijlen op veld, match tegen STVV stopgezet

Het duel op de 26e speeldag in de tweede voetbalklasse tussen Antwerp en STVV is na een halfuur gestaakt. De scheidsrechter nam die beslissing na aanhoudend protest van de thuissupporters, die het veld bleven bestoken met vuurwerk.

Zoals blijkt uit de schrijnende beelden in dit artikel, had het zware tumult niets meer met voetbal te maken en kon de ref niet anders dan de wedstrijd definitief stopzetten. Volgens de informatie van onze sportredactie waren ook ‘fans’ van Feyenoord en Groningen naar de Bosuil afgezakt om de boel mee uit de hand te doen lopen.

Bij wijze van protest tegen het clubbeleid en de belabberde sportieve prestaties van de Great Old hadden de supporters opgeroepen om pas na een kwartier tribune II te betreden, maar toen het zover was liep de situatie helemaal uit de hand. Toen enkele heethoofden vuurpijlen op het veld gooiden en enkele hooligans het veld betraden, legde ref Lardot de match tien minuten stil.

Feyenoord
Eens de match hervat belandden er al snel opnieuw enkele vuurpijlen op het veld, waarna de match volgens de reglementen definitief gestaakt werd. Antwerp, dat op dat moment 0-1 achter stond, verliest de wedstrijd met forfaitcijfers. Meteen na afloop viel te horen dat ook supporters van Feyenoord en Groningen naar de Bosuil waren afgezakt om de boel te komen verzieken en vooral zij verantwoordelijk waren voor de vuurpijlen.

Licentie
Voor Antwerp krijgen de ongeregeldheden ongetwijfeld nog een serieus staartje. Naast een fikse boete dreigt ook één of meer wedstrijden achter gesloten deuren voor het stamnummer 1. Ook de licentie voor volgend seizoen zou nu wel eens in het gedrang kunnen komen. Antwerp-trainer Jimmy Floyd Hasselbaink was zwaar aangedaan door de gebeurtenissen en noemde het zelfs het dieptepunt uit zijn carrière.

Strafschop
De Truienaars stonden op het moment van het zware tumult 0-1 voor. De heisa begon na de vroege goal van STVV. Die scoorden vanop de stip via Dufer na een trekfout van Vansteenkiste op Dequévy.

Rubie
Antwerp, de club met stamnummer één, heeft al jaren zowel financiële als sportieve zorgen. Enkele dagen geleden had de Britse makelaar Saif Rubie hoofdaandeelhouder Gunther Hofmans nog een overnamebod gedaan, maar die wees het bod af wegens onvoldoende financiële garanties. Momenteel staat de Great Old op de achtste plaats in de Belgacom League.

BhqjnMdIEAEBUA7
BhqhrqZIYAECllw


Bron: demorgen

Leave a Reply