Home > News > Harder optreden mogelijk tegen hooligans dankzij nieuw wetsvoorstel
News

Harder optreden mogelijk tegen hooligans dankzij nieuw wetsvoorstel

Het kabinet wil dat burgemeesters harder kunnen optreden tegen hooligans, dat staat in het wetsvoorstel die dinsdag naar de Kamer is gestuurd door de ministers Ivo Opstelten van Justitie en Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken. Zo kunnen de burgemeesters straks bij misdragingen zwaardere straffen opleggen.

Momenteel zijn er maar zeer beperkte maatregelen mogelijk bij een eerste overtreding. Wanneer de overtreder nogmaals in de fout gaat kan de burgemeester een meldplicht opleggen. Door deze nieuwe wet is het mogelijk om langere gebiedsverboden, meldplichten en groepsverboden op te leggen. Deze maatregelen gelden straks niet alleen meer voor thuiswedstrijden maar ook voor uitwedstrijden.

Verder krijgen de burgemeesters straks de mogelijkheid om in een jaar in totaal 90 afzonderlijke dagen een gebiedsverbod, meldplicht en groepsverbod op te leggen. Nu kan kan dit nog maar maximaal 3 maanden. Voor al deze maatregelen is wel een voorwaarde dat er een ernstige vrees moet zijn dat de betreffende hooligan voor problemen zal zorgen.

Leave a Reply