Home > News > Hooligan KV Oostende krijgt stadionverbod van twee jaar
News

Hooligan KV Oostende krijgt stadionverbod van twee jaar

Oostendenaar Shane D. mag twee jaar lang geen voetbalstadion meer binnen. De jongeman raakte slaags met twee agenten. Die liepen breuken op aan de hand.

De strafrechter in Brugge veroordeelde de 24-jarige KVO-supporter gisteren tot twee jaar stadionverbod en een werkstraf voor zijn weerspannig gedrag tijdens de eindrondematch van KV Oostende tegen AS Eupen op 2 mei vorig jaar.

De jongeman raakte er slaags met de ordediensten en twee agenten liepen daarbij breuken op aan de hand. Shane D. beweerde achteraf dat de agenten buitensporig geweld hadden gebruikt en dat hij tijdens het incident tot drie keer toe van de trappen was gevallen. Hij diende zelfs een klacht in, maar die draaide op niets uit.

Hardleers
Shane D. was helemaal niet aan zijn proefstuk toe. De hardleerse hooligan kreeg al meerdere stadionverboden opgelegd en tijdens de match tegen Eupen was zijn eerdere stadionverbod pas afgelopen.

De rechtszaak werd verschillende keren uitgesteld om de camerabeelden van de match te bestuderen. Het Openbaar Ministerie had tien maanden cel gevorderd, maar de rechter hield het gisteren op 100 uur werkstraf.

Leave a Reply