Home > News > Scheidsrechter met de dood bedreigd
News

Scheidsrechter met de dood bedreigd

De 43-jarige voetbalscheidsrechter Gert den Tuinder uit Hoogvliet is met de dood bedreigd. Dat gebeurde zaterdag voor de wedstrijd tussen de derdeklassers Rohda 76 en Hermandad.

Den Tuinder was net op de parkeerplaats bij Rohda 76 in Bodegraven uit z’n auto gestapt, toen een jongen van een jaar of veertien hem een envelop gaf en zich uit de voeten maakte. In de envelop zat een rouwkaart met Den Tuinders naam erop. “Als ik niet zou zorgen dat Rohda won, zou ik tussen zes plankjes van het terrein af gaan”, aldus de scheids dinsdag op Radio Rijnmond. “Er zat een plaatje bij van een kist.”

Beetje bij zinnen
“Je bent overdonderd”, zegt Den Tuinder. “Ik ben weer in de auto gaan zitten om even na te denken. Toen ik weer een beetje bij zinnen was, heb ik direct contact opgenomen met de KNVB. Daarna heb ik het binnen aan een bestuurslid verteld.”

De KNVB reageerde snel. In goed overleg met de clubs werd besloten dat de wedstrijd zou doorgaan en dat Den Tuinder hem gewoon zou fluiten. Na afloop heeft hij politiebescherming gekregen en aangifte gedaan. Niemand heeft een idee wie erachter zit. De jongen van de envelop is nog niet gevonden. De bedreiger kreeg overigens zijn zin: Rohda 76 won de wedstrijd met 2-1.

Geestelijke molestatie
Het voorval is bij Gert den Tuinder hard aangekomen. “Ik fluit al vijftien jaar, ik heb een hoop meegemaakt. Maar dit is geestelijke molestatie. Je zit om je heen te kijken, voelt je niet veilig, je slaapt slecht. Je hebt geen zin om naar Studio Sport te kijken…”

Correct gesteund
Hij weet nog niet of hij zal doorgaan met fluiten. “Op dit moment heb ik er geen zin in. Komend weekend staan er een paar leuke wedstrijden op het programma, maar wie weet wat ik straks weer in m’n handen gedrukt krijg.”

Over de KNVB is hij niet ontevreden. “Die heeft me keurig en correct gesteund in alles. Er wordt in de scheidsrechterscommissie over gesproken en de politie onderzoekt de zaak. De hulpofficier van justitie belast met voetbalgeweld pakt het verder op. Daar blijft het even bij.”

6planken_66EB126B31F5B758C1257C9F00306878_1
Bert_den_Tuinder_bedreigde_scheidsrechter_8AB9DC6581A717B2C1257C9F00306CD4_1

Bron: rijnmond

Leave a Reply