Home > News > MVV supporter krijgt 80 uur werkstraf
News

MVV supporter krijgt 80 uur werkstraf

Vandaag is een minderjarige MVV supporter veroordeelt tot 80 uren werkstraf. De verdacht was eerst bestraft door de kinderrechter met een werkstraf van 40 uur waarvan tien voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie ging hier niet mee akkoord en eiste in hoger beroep 60 uur waarvan 20 voorwaardelijk.

Het gerechtshof in Den Bosch deed er nog een schepje bovenop en vond de geeiste straf nog steeds te laag voor de MVV supporter. Bij georganiseerd geweld in een horecagebied midden in de stad passen hogere straffen oordeelt het Hof. Het legt de supporter nu 80 uur werkstraf geheel onvoorwaardelijk op. Bovendien voegt het gerechtshof er nog een maand voorwaardelijke jeugddetentie aan toe om herhaling in de toekomst te voorkomen.

De supporter was betrokken bij enkele ongeregeldheden op de Havermarkt in Breda voorafgaan aan de oefenwedstrijd NAC – MVV. Hij heeft hier NAC supporters mishandeld en met stoelen, barkrukken en glaswerk gegooid. Hij daagde ook NAC supporters uit door handgebaren te maken richting de supporters.

Leave a Reply