Home > News > Angst voor confrontatie tussen Eagles en NEC supporters bij dancefestival
News

Angst voor confrontatie tussen Eagles en NEC supporters bij dancefestival

De lokale driehoek in Bussloo is bang voor een confrontatie tussen Go Ahead Eagles en NEC supporters bij het hardstyle feest Xxlerator Outdoor. Burgemeester Jos Penninx van de gemeente Voorst heeft daarom een noodbevel aangekondigt voor het feest dat zaterdag zal plaatsvinden bij recreatieplas Bussloo.

De NEC supporters willen het evenement zaterdag gaan bezoeken, stelt de politie. Deze groep supporters is in het verleden vaak betrokken geweest bij openlijk geweld, vechtpartijen, vernieling en waren bewust op zoek naar confrontaties met andere supportersgroepen. Zo valt er te lezen in het noodbevel van de politie.

Volgens de politie hebben deze NEC supporters de afgelopen twee jaar bij soortgelijke evenementen de orde verstoord. Daarnaast meld de politie dat de komst van zo’n groep een aanzuigende werking kan hebben op aanhangers van andere supportersgroepen, in dit geval dus Go Ahead Eagles. Met het noodbevel van kracht kunnen bezoekers worden gefouillleerd, geweigerd en kunnen ze worden verplicht de gemeente Voorst te verlaten. Supporters die daar niet aan voldoen riskeren een boeten of een gevangenisstraf van maximaal drie maanden.

Leave a Reply