Home > News > Pitch invasion FC Groningen niet zonder consequenties
News

Pitch invasion FC Groningen niet zonder consequenties

FC Groningen moet zich bij de KNVB verantwoorden voor de pitch invasion van een groot deel van supporters van de club uit Groningen. In het beslissende duel tegen AZ in de play-offs om Europees voetbal werd er thuis met 3-0 gewonnen vervolgens bestormden honderden supporters het veld.

Op de website van FC Groningen is een bericht geplaatst waarin algemeen directeur Hans Nijland het volgende zegt “De veldbetreding krijgt nog een vervelende nasleep. Wij dienen ons hiervoor te verantwoorden bij de KNVB. Dit is een logisch gevolg van het hanteren van de KNVB-regels, die voorschrijven dat een speelveld niet betreden mag worden. Wij zijn op de hoogte van deze regelgeving en onderschrijven die ook.”

“Wij hebben genoten van het spontane volksfeest dat ontstond na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers en we zijn blij met het ordentelijk verloop van de feestvierende massa op het veld, maar het moge duidelijk zijn dat dit geen vrijbrief is om bij eventuele toekomstige sportieve successen opnieuw het veld te betreden. Ook niet als dit weer massaal zou gebeuren.”

Leave a Reply