Home > News > Politie pakt Ajax supporters op
News

Politie pakt Ajax supporters op

De politie is deze week begonnen met het aanhouden van Ajax supporters die betrokken waren bij de ongeregeldheden tijdens de verloren bekerwedstrijd Ajax – PEC Zwolle in de Kuip. Tijdens deze wedstrijd werd er vuurwerk op het veld gegooid en werden er in het stadion vernielingen aangericht.

De rechercheurs hebben in totaal zo’n 40 verdacht in beeld, waarvan het van ongeveer 35 mensen bekend is wie het zijn. Maandag werden daarvan al 22 supporters aangehouden. Anderen die niet thuis waren hebben een brief gekregen dat zij zich moeten melden op het politiebureau. Dinsdag kwam er nog een supporter op het politiebureau zich melden, hij hoorde van zijn moeder dat hij werd gezocht.

Maandag werd ook aangekondigd dat er foto’s gepubliceerd zouden worden van nog onbekende verdachten, daarbij deed de politie een oproep aan de verdachten om zich te melden. Zo konden de verdachten publicatie voorkomen, uiteindelijk kwam niemand zich melden. Enkele uren na de publicatie kwamen er alsnog 3 verdachten naar het politiebureau om zichzelf aan te geven.

Leave a Reply