Home > News > Supportershome Ajax gesloten
News

Supportershome Ajax gesloten

Gisteren werd beken dat burgemeester Eberhard van der Laan het supportershome van Ajax beter wil laten controleren. Dit naar aanleiding van de ongeregeldheden die de laatste tijd plaatsvinden met de supporters van Ajax.

Naast de extra controles door de autoriteiten heeft de burgemeester nog meer in petto voor de supporters. De burgemeester wil het home namelijk gaan behandelen als een normale horecazaak. Hierdoor zullen er nieuwe openingstijden gehanteerd moeten worden en bij een overtreding van het home direct gesloten worden. De regels gelden ook voor het nieuwe supportershome aan de zuidzijde van het stadion, of de verhuizing doorgaat is nog maar de vraag aangezien de Raad van State klachten heeft gekregen van ondernemers die het supportershome liever niet zijn verschijnen.

Het bestuur van het supportershome heeft laten weten dat het supportershome voorlopig op wedstrijddagen gesloten is. Ze hebben hiertoe besloten na de berichtgeving van de burgemeester over de aangescherpte regels voor het home. Het bestuur heeft hier op dit moment nog geen passende oplossing op gevonden. Ze geven aan hier meer tijd voor nodig te hebben om hiermee het supportershome veilig te kunnen stellen.

Dit is echter niet de eerste gebeurtenis in dit al langer slepende conflict tussen de Ajax supporters, autoriteiten, gemeente en club. De supporters hebben al aangekondigd hun ondersteuning tijdens wedstrijden te minderen na de nieuwe regels van de club voor het sfeerbeleid. Of de supporters nu ook weer iets van plan zijn is onbekend.

Leave a Reply