Home > News > Klassieker ‘onbepaalde tijd’ zonder uitpubliek
News

Klassieker ‘onbepaalde tijd’ zonder uitpubliek

De klassieker tussen Feyenoord en Ajax wordt voor ‘onbepaalde tijd’ zonder uitpubliek gespeeld. Dat hebben de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam vandaag besloten.

Na de vernielingen in De Kuip bij de bekerfinale besloot Ajax eenzijdig de komende drie seizoenen geen supporters mee te nemen naar Rotterdam. Omgekeerd mag de aanhang van Feyenoord ook niet naar de Arena, zo is gisteren na overleg met de clubs, de KNVB en de supportersverenigingen afgesproken.

‘Het verbod op uit-publiek kan korter of langer dan drie jaar duren, maar in ieder geval geldt het dit seizoen,’ stelt een woordvoerder. In 2009 besloten de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam na rellen en spreekkoren vijf jaar geen uitsupporters toe te laten bij de klassieker. Het leek erop dat dit verbod dit seizoen versneld zou worden opgeheven.

De Rotterdamse en Amsterdamse burgemeesters Ahmed Aboutaleb van en Eberhard van der Laan vroegen de supportersverenigingen om met hulp van professionele mediation een plan te maken, zodat de wedstrijd tussen de aartsrivalen zonder ongeregeldheden zou verlopen. De bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle, waarbij de supporters van de Amsterdamse club voor tienduizenden euro’s vernielden, zette echter een streep door de rekening. ‘De betrokken partijen zijn gezamenlijk van mening dat de tijd nog niet rijp is voor het beëindigen van de regeling van vijf jaar,’ aldus een verklaring.

De wens blijft dat de klassieker weer met uit-publiek gespeeld kan worden, maar onduidelijk is wanneer. De komende tijd wordt gekeken wat er moet gebeuren om dit mogelijk te maken. Een datum voor een nieuw overleg is niet geprikt. Komende zondag staat de klassieker op het programma in De Kuip. Op zondag 25 januari 2015 treedt Feyenoord aan in de Arena.

Bij beide wedstrijden blijft het uit-vak dus leeg. Eerder dit jaar troffen beide clubs elkaar in de kwartfinale van het bekertoernooi in de Arena. Ook toen mocht de Feyenoord-supporters hier niet bij aanwezig zijn. Mochten Feyenoord en Ajax elkaar dit jaar in het bekertoernooi treffen, dan geldt ook dan het verbod op fans van de bezoekende club.

Bron: AD.nl

Leave a Reply