Home > News > Go Ahead Eagles hooligans gaan vrijuit
News

Go Ahead Eagles hooligans gaan vrijuit

In augustus werd er een groep van zo’n 30 Go Ahead Eagles hooligans opgepakt op het treinstation in Wijhe. Zij waren onderweg naar Zwolle waar op dat moment een grote kermis werd gehouden. De Eagles hooligans waren van plan de confrontatie aan te gaan met de supporters van PEC Zwolle.

Bij de aanhouding werd er in de afvalbakken en struiken rond het station harddrugs, boksbeugels, stanleymessen en slagwapens gevonden, toch gaan alle hooligans vrijuit. “De wapens kunnen niet herleid worden tot individuen, als onduidelijk is wie welk aandeel heeft gehad kunnen we nu eenmaal juridisch gezien niets tegen de Eagles hooligans beginnen.” legt OM- woordvoerster Tineke Zwart uit.

Volgens het Openbaar Ministerie is het ook niet mogelijk om de gehele groep te vervolgen. De hooligans werden opgepakt op grond van de Wet Wapens en Munitie maar er werden verder geen strafbare feiten gepleegd zoals agressie of vandalisme. Het OM benadrukt dan ook dat de aanhoudingen rechtmatig waren. Alle 32 aangehouden hooligans brachten de nacht door in de cel.

Foto: Jelle Boonstra
Foto: Jelle Boonstra

Leave a Reply