Home > News > Hooligans Fortuna Sittard en Roda JC opgepakt in België
News

Hooligans Fortuna Sittard en Roda JC opgepakt in België

Zaterdagavond zijn er supporters van Fortuna Sittard en Roda JC opgepakt in België. Die avond vond er een wedstrijd plaats tussen de Belgische clubs ASV Geel en Eupen.

Roda JC heeft banden met Eupen en Fortuna Sittard heeft weer banden met ASV Geel. Bij de wedstrijd waren ook Nederlandse agenten aanwezig die de Belgische collega’s vooraf al getipt hadden over een mogelijke confrontatie tussen Roda JC en Fortuna Sittard. Afgelopen september braken er nog rellen uit tussen de beide clubs rondom het stadion van Fortuna Sittard. De supporters hadden volgens de politie nog een rekening met elkaar te vereffenen.

Er waren zo’n dertig Roda JC supporters met Eupen meegereisd naar de uitwedstrijd. Tegen het einde van de wedstrijd wilden de supportersgroepen met elkaar op de vuist gaan maar de politie kwam tussen beide. Een aantal supporters probeerde nog het uitvak te bereiken door op een frietkraam te klimmen maar ook dit wist de politie te voorkomen.

De politie sloot het uitvak af maar de supporters wisten met veel geweld een hek open te breken. De mobiele eenheid bracht de Roda en Eupen supporters naar de bussen en escorteerde deze vervolgens tot aan de snelweg. Op een parkeerplaats in Hoeselt stopte de bus met Roda supporters en stapten ze uit de bus. Ze pleegden daar enkele vernielingen en staken een vuilnisbak in de brand.

Uiteindelijk werd er door de politie een helikopter en twintig auto’s ingezet om de bus weer op te sporen. In Tongeren werd de bus aan de kant gezet, hier werden de supporters één voor één uit de bus gehaald, geboeid en op de foto gezet.

@EmileVaessen
@EmileVaessen

Leave a Reply