Home > News > Belgische autoriteiten maken zich op voor komst Feyenoord supporters
News

Belgische autoriteiten maken zich op voor komst Feyenoord supporters

Morgen staat het Europa League duel Standard Luik – Feyenoord op de planning. Voor beide clubs staat er weinig meer op het spel aangezien Feyenoord al geplaatst is voor de volgende ronde en Standard Luik al is uitgeschakeld in de Europa League.

Bij de wedstrijd in Rotterdam tussen bovenstaande clubs ging het voor de aftrap al mis doordat Standaard Luik supporters uitbraken in De Kuip. Na afloop van de wedstrijd waren er weer ongeregeldheden tussen beide supportersgroepen. De Belgische autoriteiten zijn er dan ook goed op voorbereid en hebben diverse maatregelen getroffen om problemen in Luik te voorkomen.

Zo mogen alleen Feyenoord supporters de wedstrijd bezoeken die met de combiregeling naar België afreizen, supporters zonder ticket voor deze combi zullen worden geweerd uit de stad. Om deze regels te handhaven hebben de autoriteiten meer dan 300 agenten ingezet om relschoppers uit de binnenstad te weren. Daarnaast zal de Rotterdamse politie ook aanwezig zijn die bekend is met de supporters en dus snel de risicosupporters kunnen herkennen.

Op de dag van de wedstrijd zullen ook geen kaarten meer verkrijgbaar zijn en mochten supporters die bekend zijn bij Standard Luik maar één kaart per persoon kopen. Supporters die toch de binnenstad weten te betreden en worden aangehouden zullen vast gehouden worden en kunnen een boete verwachten van 250 euro.

Leave a Reply