Home > News > Straf voor man na poging steward slaan met cornervlag
News

Straf voor man na poging steward slaan met cornervlag

Een supporter van FC Utrecht die vorig jaar tijdens een wedstrijd tegen Ajax een steward probeerde te slaan met een cornervlag, heeft daarvoor vrijdag een werkstraf van 60 uur gekregen van de rechter in Utrecht. De man kreeg bovendien van de KNVB een stadionverbod van 8 jaar en een boete van 10.000 euro van zijn eigen voetbalcub.

Wedstrijden tussen FC Utrecht en Ajax verlopen vrijwel altijd in zeer gespannen sfeer. Na de wedstrijd in september werden negen mensen opgepakt. Het duel lag ook bijna een uur stil omdat Utrecht-hooligans vuurwerk op het veld gooiden.

Sindsdien geldt een totaal alcoholverbod in en rond stadion Galgenwaard als Ajax op bezoek komt. Het gemeentebestuur van Utrecht heeft deze week besloten om dat alcoholverbod ook te gaan instellen bij andere risicowedstrijden, zoals tegen ADO Den Haag. Ook wordt de politie-inzet met paarden verhoogd en krijgen supporters een stadionverbod als ze verboden middelen of vuurwerk bij zich hebben.

De vrijdag bestrafte supporter van FC Utrecht holde het veld op, greep een cornervlag en maakte er slaande bewegingen mee naar een steward. Hij zei voor de rechtbank dat hij in een slecht humeur was en wat had gedronken, maar dat hij de steward niet wilde slaan.

De steward verklaarde echter dat hij moest wegduiken om geen klap op te lopen. De rechter vond het ‘invoelbaar’ dat iemand zich in de omstandigheden bedreigd voelt.

Leave a Reply