Home > News > Tijdstraf na gele kaart
News

Tijdstraf na gele kaart

Amateurvoetballers moeten voortaan bij een gele kaart verplicht 10 minuten van het veld. Deze tijdstraf is een van de maatregelen die voetbalbond KNVB vandaag presenteerde om geweld op de velden terug te dringen. Het actieplan volgt op de tragische dood van Richard Nieuwenhuis, de amateurgrensrechter uit Almere die na een amateurduel is doodgeschopt.

De tijdstraffen worden ingevoerd vanaf 1 juli en gelden voor de B-categorie. Hier valt 75 procent van het amateurvoetbal onder. Jeugdvoetballers moeten verder verplicht een spelregelbewijs halen. De test bestaat uit tien vragen en maakt hen volgens de KNVB van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter.

Ook komt er een Meldpunt Geweld en Sport. Dit speciale nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week  bereikbaar via 0800-2299555. Een zogenoemde voetbalofficier helpt de club vervolgens met het contact met de KNVB, het doen van aangifte en het eventueel inschakelen van slachtofferhulp. Mocht er meer nazorg nodig zijn, dan kan de officier een special team samenstellen om de club te helpen.

Bron: De Telegraaf

Leave a Reply