Home > News > Tieners vast voor vechtpartij op voetbalveld
News

Tieners vast voor vechtpartij op voetbalveld

Twee voetballers van 16 en 17 jaar uit Deventer zijn zaterdagmiddag aangehouden na een vechtpartij tijdens een voetbalwedstrijd in Apeldoorn.

Bij de knokpartij tussen VV Columbia uit Apeldoorn en IJsselstreek uit Deventer raakte een 19-jarige jongen uit Apeldoorn gewond, meldt de politie zondag.

De vechtpartij ontstond rond 16.30 uur op een sportcomplex aan de Winkewijertlaan. Na een overtreding van een speler ontstond onenigheid, dat uitmondde in een vechtpartij.

Daarbij zou de 19-jarige man uit Apeldoorn zijn geschopt terwijl hij op de grond lag. Het slachtoffer werd ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel en hoefde niet naar een ziekenhuis.

Het duo kon door de politie worden aangehouden aan de hand van getuigenverklaringen en is vastgezet. Twee personen deden aangifte. De politie onderzoekt de zaak.

 

Driemond

Tijdens een wedstrijd in Driemond liep het zondagochtend ook uit de hand. Spelers van voetbalclubs Geinburgia, uit Driemond en Roda23, uit Amstelveen gingen met elkaar op de vuist.

De wedstrijd, met spelers die tussen de 13 en 14 jaar oud zijn, is gestaakt nadat een leider van de Amstelveense club werd geschopt en geslagen. Een speler van de club werd kort daarvoor in elkaar geslagen.

Roda23 laat aan NU.nl weten aangifte te hebben gedaan bij het meldpunt voetbalgeweld van de KNVB, wellicht wordt er ook aangifte gedaan bij de politie.

Hoe het nu met de speler en leider van de club gaat kon een woordvoerder niet zeggen.

 

Den Haag

Zaterdagmiddag ontaardde een voetbalwedstrijd tussen twee Haagse jeugdelftallen in een vechtpartij. De scheidsrechter werd daarbij door het aanwezige publiek mishandeld.

Het tumult ontstond volgens berichtgeving van de politie vermoedelijk nadat één van de spelers geschopt werd en een aanwezige vader het veld op ging. Volgens getuigen zou de scheidsrechter eerst zelf een klap hebben uitgedeeld, waarna verschillende aanwezigen op de man begonnen in te slaan.

De scheidsrechter liet aan de politie weten zelf niet te hebben geslagen, maar te zijn mishandeld door de aanwezigen. Zij zouden hem hebben vastgepakt, vastgezet en geslagen hebben.

De politie is een onderzoek gestart.

Leave a Reply