Home > News > Plan in de maak voor Klassieker met uitfans
News

Plan in de maak voor Klassieker met uitfans

Ajax, Feyenoord en de supportersverenigingen van beide clubs hebben tot 1 mei de tijd om de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam ervan te overtuigen weer uitsupporters toe te laten bij de Klassieker. Met name de Rotterdamse burgervader Ahmed Aboutaleb lijkt daar weinig voor te voelen.

‘Beide clubs en de supportersverenigingen van beide clubs trekken samen op om voor 1 mei het een en ander te kunnen presenteren aan de burgemeesters’, zegt woordvoerder Miel Brinkhuis van Ajax in Metro. ‘Normalisatie van de sfeer rond de Klassieker is het doel en daarmee om weer supporters van de bezoekende club te mogen ontvangen in Amsterdam en Rotterdam.’

‘Uitgangspunt voor alle partijen is dat de Klassieker onder normale omstandigheden moet kunnen worden gespeeld’, aldus Aboutaleb. ‘In 2011 is afgesproken dat de partijen voorafgaand aan het seizoen 2013-2014 bij elkaar komen om de uitkomsten te bespreken en een beslissing te nemen. Ik loop niet vooruit op dit evaluatiemoment.’

De Feyenoord Supportersvereniging wil vooruitlopend op de gesprekken geen plannen naar buiten brengen, maar laat wel weten met verbazing geluisterd te hebben naar uitspraken van Aboutaleb.

Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan liet vorige maand weten dat wat hem betreft bij de volgende Ajax-Feyenoord weer uitsupporters welkom zijn. Aboutaleb vindt het gedrag van Feyenoord-fans nog niet goed genoeg om een Klassieker met twee rivaliserende supportersgroepen toe te staan.

In februari 2009 besloten de toenmalige burgemeester van Amsterdam Job Cohen en Aboutaleb vijf jaar lang geen bezoekers van de uitclub meer toe te staan. Dat gebeurde na een reeks incidenten.

Bron: AD.nl

Leave a Reply