Home > News > 10 supporters krijgen stadionverbod na vorige Standard-Anderlecht
News

10 supporters krijgen stadionverbod na vorige Standard-Anderlecht

Uitgerekend vlak voor het geladen duel tussen Standard en Anderlecht in Play-off 1, heeft de Voetbalcel van de FOD Binnenlandse Zaken een uitspraak gedaan naar aanleiding van de incidenten begin oktober op Sclessin.

De clasico tussen Standard en Anderlecht moest toen stilgelegd worden nadat thuisfans vuurpijlen en rookbommen gooiden in het doelgebied van Anderlecht-goalie Silvio Proto. Standard dankte de 2-1-zege eerst nog aan de fans ‘die ervoor hadden gezorgd dat er opnieuw ‘grinta’ te bespeuren viel bij de spelers van Standard’. Daarna haalde de ploeg wel zwaar uit naar de onruststokers en legde de fans die het kon identificeren een stadionverbod op en gaf de namen door aan het gerecht.

12 supporters kregen nu een administratieve sanctie. In totaal werden samen 13 jaar en 9 maanden stadionverbod opgelegd, alsook 7.325 euro boete. De zwaarste sanctie betreft 24 maanden stadionverbod en een boete van 1250 euro. De betrokken personen kunnen nog beroep indienen tegen de hen opgelegde administratieve beslissing. Aan de hand van de beschikbare beelden kon de betrokkenheid van twee personen niet duidelijk aangetoond worden, zij werden derhalve vrijgesproken.

Bron: Nieuwsblad.be

Leave a Reply