Home > News > RKC onderzoekt rellen tegen Feyenoord: ‘Supportersproblemen met huidige regels niet te voorkomen’
News

RKC onderzoekt rellen tegen Feyenoord: ‘Supportersproblemen met huidige regels niet te voorkomen’

RKC gaat de vechtpartij tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord onderzoeken. Volgens directeur Joost de Wit van RKC zijn rellen als deze met de huidige regelgeving niet te voorkomen.

Tijdens het duel bleek dat er een grote groep Rotterdamse supporters buiten het bezoekersvak zat. Die groep zocht de RKC-aanhang op en dat leidde tot rake klappen. De mobiele eenheid kwam daarna het stadion in om de rust te bewaken.

‘Niet te voorkomen’
“Wij zijn een familieclub waar dit soort zaken bijna nooit gebeurt. Maar met de huidige regelgeving is dit niet te voorkomen”, zegt directeur Joost de Wit van RKC. “Supporters met een seizoens- of clubkaart kunnen een extra kaart kopen. Zij zijn dan zelf verantwoordelijk dat de extra kaart op een veilige manier wordt gebruikt. Wij hebben daar geen zicht meer over als de kaart wordt weggegeven of doorverkocht.”

“Het is een probleem dat wij als RKC niet kunnen tackelen. Daar hebben we de KNVB en de overheid voor nodig.”
.
Gesprekken
De club heeft direct na afloop van de wedstrijd gesprekken opgestart met de gemeente Waalwijk, de politie en de KNVB. Die gesprekken worden de komende dagen hervat. Ook komt er deze week een dialoog met de supportersverenigingen.

“RKC Waalwijk streeft ernaar zijn thuiswedstrijden te spelen in een veilige, klantvriendelijke omgeving en maakt na afronding van het onderzoek omtrent de ongeregeldheden bij RKC Waalwijk-Feyenoord conclusies en mogelijke verbeterpunten voor de toekomst bekend”, aldus de club.

Bron: Omroep Brabant

Leave a Reply