Home > News > NAC Breda waarschuwt eigen fans voor doorverkoop kaarten aan Ajacieden
News

NAC Breda waarschuwt eigen fans voor doorverkoop kaarten aan Ajacieden

NAC Breda gaat de eigen aanhang waarschuwen om geen wedstrijdkaarten door te verkopen aan Ajax-supporters. Zaterdag 27 april speelt Ajax in Breda en kan dan mogelijk kampioen van Nederland worden. De Bredase club vreest voor problemen als supportersgroepen door elkaar komen te zitten.

Omdat Ajax mogelijk kampioen kan worden en het duel uitverkocht is, denkt NAC dat Ajax-fans er alles aan zullen doen om alsnog een kaartje te bemachtigen. De Bredase club is bang dat sommige seizoenkaarthouders van NAC hun plaatsbewijs verkopen waardoor Ajacieden tussen het thuispubliek komen te zitten.

Dat zou voor problemen kunnen zorgen. “Die angst is er een beetje”, zegt persvoorlichter Perry Hendriks van NAC. “We gaan dan ook vanaf woensdag via verschillende kanalen supporters op het hart drukken om niet ondoordacht de kaarten door te verkopen. Het is een handeling die door de KNVB is verboden.”

Speuren
Probleem voor NAC is dat alle seizoenkaarthouders acht extra kaarten mogen aanschaffen voor het duel NAC-Ajax. De Bredase club erkent dat het heel moeilijk is om te controleren of er geen kaarten naar Ajax-fans gaan.

“Tot op heden hebben we geen aanwijzingen dat dit al gebeurt”, zegt Hendriks. “Maar het is inderdaad lastig om te controleren. Toch doen we dit wel. We proberen te anticiperen op mensen die zich met deze verboden handel bezighouden. De club speurt op internet actief naar dit soort zaken.”

‘We gaan flink controleren’
Het is nog niet zeker of Ajax 27 april kampioen kan worden in Breda. De voetbaluitslagen van komend weekend zullen veel duidelijk maken. Maar mochten de Amsterdammers de hoofdprijs kunnen pakken, dan zal NAC ook op de wedstrijddag niet stil zitten. “Wij zullen flink controleren”, aldus Perry Hendriks. “Via identiteitscontrole bijvoorbeeld. En bezoekers die niet in het uitvak zitten en zich zichtbaar uitdossen als Ajax-supporter kunnen worden verwijderd.”

NAC bekijkt momenteel verschillende scenario’s en juridische aspecten. “Als onze supporters onbesuisd kaarten doorverkopen, kan dat worden getraceerd en consequenties tot gevolg hebben”, laat voorlichter Hendriks alvast weten. De veiligheidscoördinator van NAC, Leon Aerssens, zegt zich geen zorgen te maken, maar wel waakzaam te zijn.

RKC
NAC zal er nog een hele kluif aan hebben om de Ajax-supporters van de NAC-fans te scheiden. Afgelopen zondag ging het bijvoorbeeld in Waalwijk mis. Supporters van RKC en Feyenoord raakten slaags omdat een groep Rotterdamse fans tussen het thuispubliek zat. Joost de Wit, directeur van RKC Waalwijk, zei afgelopen maandag al tegen Omroep Brabant dat dit een landelijk probleem is.

De regelgeving klopt volgens hem niet. “Supporters met een seizoenskaart kunnen extra kaarten kopen”, aldus De Wit. “Zij zijn dan zelf verantwoordelijk dat de extra kaarten op een veilige manier wordt gebruikt. Wij hebben daar geen zicht meer over als de kaart wordt weggegeven of doorverkocht. Met de huidige regelgeving is dit niet te voorkomen.”

Bron: Omroep Brabant

Leave a Reply